Suikervrije variant op bastogne/speculoos koekjes

Sinds ik suikervrij bak, ben ik al bezig met een goede variant te vinden op het wel bekende bastogne koekje.
Want, wie kent die o zo’n heerlijk lekkernij nou niet?

Ik heb veel recepten geprobeerd, maar was nooit echt ‘tevreden’ genoeg om het recept met jullie te delen.
In mijn Mr. Stevia groep op facebook heb ik eerder al een variant met jullie gedeeld, de ‘yacookies’, gemaakt met yaconsiroop.
Goede yaconsiroop is vrij prijzig en daarom ben ik verder gaan kijken naar een budgetvriendelijkere en suikervrije variant op mijn favoriete koekje.

Na vele pogingen heb ik eindelijk het recept gevonden.
Eerlijk is eerlijk, ik heb wel inspiratie van een website geplukt, deze is terug te vinden in de bronnenlijst.

Ik heb als stroopvervanger gebruik gemaakt van sukrin fibersyrup gold.
Huh, sukrin? Maar je werkt toch met Greensweet-stevia producten?
Dat klopt, maar voor 2 producten maak ik een uitzondering, de vezelsiropen van sukrin.
Dit omdat Greensweet (nog) geen stroopvervangers in het assortiment heeft.
Naast deze koekjes, kun je de stroop ook over pannenkoeken doen, of bijvoorbeeld gebruiken als stroop op stroopwafels.
Onderaan het recept zal ik een link plaatsen waar je de vezelsiropen kunt bestellen.
Het is even een aankoop, maar je doet er best wel lang mee ?, en het is iets goedkoper dan de eerdergenoemde yaconsiroop.


Goed, genoeg gekletst! Ik ga het recept met jullie delen.

Wat heb je nodig?
125 gram zelfrijzend bakmeel
65 gram roomboter
32 gram Greensweet Stevia Brown
32 gram sukrin fibersyrup gold
snufje keltisch zeezout
5 gram bastogne/speculoos kruiden.
(Ik heb een kruidenmix gemaakt van 30 gram kaneel, 3 gram kruidnagelpoeder en een snufje vanille, uiteraard kun je ook speculaaskruiden of enkel kaneel gebruiken, alleen weet ik niet hoe dat uitpakt)

Hoe je het maakt is vrij simpel,
verwarm de oven voor op 180 graden
Maak van de ingrediënten een deeg, pluk hier stukjes van 10 tot 12 gram uit.
druk ze plat en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes af in 15 minuten.
Laat ze daarna GOED AFKOELEN!!! Dit kan even duren, maar ze worden dan pas hard!



De vezelsiroop kun je hier bestellen:
https://www.suikervrij.shop
Hier kun je ook de Greensweet producten kopen!

 

bron originele recept:
http://www.koekjesbakken.com/speculaas-recept.html