Soezen


orgineel recept:
105 ml water 

35 gram margarine 

50 gram zelfrijzend bakmeel

18 gram free and easy egg replacer + 90 ml water 

 

Aangepast recept:
125 ml water

15 gram kokos olie

45 gram speltmeel

5 gram bakpoeder

18 gram free and easy egg replacer + 90 ml water 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden

Meng het bakpoeder met de speltmeel 

Breng het water met vetstof aan de kook

Mix intussen het ei vervanger met water tot een stevige luchtige massa

Voeg het meel toe aan het water en gesmolten vetstof en roer tot het een deeg bal is

Mix lepel voor lepel het ei vervanger door het beslag

Haal kleine balletjes uit het deeg en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat

Zet de oven terug naar 200 graden en bak de soezen 45 tot 60 minuten af in de oven

Laat ze afkoelen en ze zijn klaar om gevuld te worden