Witte chocolade

 

Tijdens het bedenken van recepten, kom ik erachter dat er veel producten zijn die ik mis in de Stevia wereld. Zo ook witte chocolade.  Nou heeft Greensweet stevia heerlijke chocolade in diverse smaken, maar geen witte chocolade. Van een ander merk heb ik wel witte chocolade gevonden, maar met toevoegingen van bijvoorbeeld noten of fruit.
Ik wilde graag een witte chocolade zonder toevoegingen dus ben ik zelf een recept gaan ontwikkelen.

Dit recept is gebaseerd op de klassieke witte chocolade, van cacaoboter, melkpoeder en suiker. Ik heb het recept gemaakt met stevia in plaats van suiker.
Het resultaat is een chocolaatje met een ietswat hardere bite, maar nog steeds een heerlijke zoete smaak van ‘echte’witte chocolade

Het recept geeft een best flinke hoeveelheid witte chocolade, maar dit is nodig, omdat je maar heel weinig lecithine nodig hebt ervoor, je kunt het recept altijd kleiner, danwel zonder lecithine, maken, qua smaak maakt het weinig uit, maar het gaat wel meer ‘schiften’ dus er kunnen 2 verschillende laagjes ontstaan.

 

Wat heb je nodig?
100 gram cacaoboter
50 gram kokosolie
75 gram volle melkpoeder
60 gram Greensweet sweet vanillesuiker (fijngemalen tot poeder)
1 gram (fijngemalen!) keltisch zeezout
2 gram vanillebourbon
1,5 gram soya leci

Hoe maak je het?
Het is vrij simpel, wat je doet is de cacaoboter au bain-marie smelten.
Als de boter gesmolten is, voeg je het melkpoeder, zout, icing,vanille en lecithine toe en roer je het goed door elkaar. Je mag gebruik maken van een staafmixer om alles echt glad te krijgen.
Vervolgens zoet je het nog naar wens met de vanille druppels.
Giet het over in siliconen malletjes en laat het op kamertemperatuur goed hard worden.
Klaar zijn jouw eigengemaakte witte chocolaatjes