Caramelo’s


Een heerlijk snoepje wat veel weg heeft van de bekende fudge. (Wat mijn lieveleens snoepje is ? )

Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van Greensweet stevia’s nieuwe product: Greensweet brown.
Een variant op de bruine basterdsuiker.

wat heb je nodig?
175 gram homemade gecondenseerde melk
(zie basisrecepten)
150 gram Stevia brown
75 gram roomboter
50 ml water
1 gram xanthaangom

Hoe maak je het?
Bekleed een klein vierkant schaaltje of bakvorm met bakpapier
Doe alle ingrediënten, behalve de xanthaangom, in een pannetje.
Breng het al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
Voeg het xanthaangom toe, en pureer met een staafmixer tot een dikke maar gladde massa.
Schenk de massa in de vorm en laat het goed hard worden/ opstijven in de koelkast.
Als het hard genoeg is geworden, kun je er blokjes uit snijden.
Bewaar de caramelo’s in de koelkast, ik raad aan deze koud te serveren (dan lijkt dit het meeste op fudge)